Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

11 Nisan 2017 Salı

YABANi SARIMSAKLI TUZ




Evde  hazır cesnili tuz kullananlar lütfen dikkat içinde ne olduğunu bilmediğiniz hiç bir ürünü kullanmayın.Kendi mutfağınızda istediğiniz kokusunu sevdiğiniz her türlü bitki ile kokulu tuzlar yapabilirsiniz. 



Bunun için gerekli olan şey sadece 1 kilo  kaya tuzu ve sevdiğiniz bir bitki , daha önce ev yapımı tuzot yapmıştım. Doğal Tuz ot tarifi için buraya bakabilirsiniz.


Bugün ki  cesnili tuzum yabani sarımsaklı

1 kilo kadar yabani sarımsak yıkanır ve   kurutulur. iyice kuruduğundan emin olunca robotta doğranır. Kaya tuzu ile karıştırılır. Fırın tepsisine yayılır,  50 derecede olan fırında 5-6 saat kurutulur.  Firin içinde nem olmasın diye arada fırın kapağı açılır ve alt üst edilerek karıştırılır.Bu tip otlar 50 derecenin üzerinde kurutulursa tüm özelliğini kaybeder bunu unutmayın. Eğer hava güneşliyse 1 gün güneşte kurulur ve robotta  çekilir. 









 Hafif bir sarımsak kokusu oluyor. Her türlü yemekte, salatalarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ben bu kurutma işlemini  odun fırınında yaptığım için ayrıca güneşte kurutmuyorum.Afiyet olsun.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.