Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

16 Haziran 2016 Perşembe

Kayısı Marmelatı


1 kg. Kayısı
3 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatl
ı kaşığı tereyağı ( Tereyağını  eklememizin sebebi hem köpürmesini önlemek hemde şekerleşmenin önüne geçmek)

Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp robottan geçirin.Üzerine şekeri ekleyip kaynamaya bırakın.Tereyağını ve limon suyunu ilave edin. Orta hararette ara sıra karıştırarak suyu iyice çekilene kadar pişirin.Kar
ıştırmayı unutmayın marmelatta tencerenin altı cok hızlı yanar.Istediginiz kıvama gelince sıcakken kavanoza koyup, kapağını kapatın ve ters çevirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.