Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

19 Haziran 2016 Pazar

Kara Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli görüntü olarak vişne reçeline benzesede tadı ve aroması tamamen farklı..
1 kilo kiraz
3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
yarim limon suyu veya 1 cay kaşığı limon tuzu

Öncelikle kirazlarınızı yıkayıp saplarını kopararak çekirdek kısmını çıkarın.
Çekirdeklerinden ayrılan kirazları bir tencerenin içine alıp üzerine şekerini koyalım.


Bu tip bir aletle çekirdeklerini çıkardım,  pipet yardımıyla da aynı sekilde çıkarabilirsiniz.


Tenceremizin kapağını kapatıp bir gece bekletelim.
 Sabah  şeker erimiş olacaktır.
Eriyen şekerin üzerine bir  çay bardağı suyu ekleyip reçelinizi kısık ateşte kaynamaya bırakın.Bu asamada findik büyüklüğünde tereyağı atmayı da unutmayın.Tereyağı ilave edince köpük olmuyor ama eğer olursa bu köpükleri kaşık ya da kevgir yardımıyla alın.
Bu aşamada reçelin altını kısık ateşe alın ve reçel koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin. Kirazlar küçülmeye başlayacaktır,limon suyunu ilave edin, 5 dakika sonra kıvamını kontrol edin,istediğiniz kıvama kadar kaynatın.
Reçel kaynarken çıkan kabarcıklar iri ve kıvamlı oluyorsa reçeli ocaktan alın.
Hemen tüketmeyecekseniz reçeliniz sıcakken kavanozlara koyup sıcakken  ağzını kapatıp ters 
çevirin ve serin yerde muhafaza edin.




6 yorum:

  1. Çok güzel olmuş canım. Afiyetle yiyin Kiraz reçelinizi.

    YanıtlaSil
  2. HARİKA GÖRÜNÜYOR ABLA ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  3. Tesekkürler Nursevin hanim, sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Selamlar ikaziniz icin tesekkürler yazmayi unutmusum :) Genelde her recelde oldugu gibi istedigim kivama gelince limonu ekleyip bir iki tasim kaynatip aliyorum ocaktan

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.