Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

19 Eylül 2015 Cumartesi

Balkabaklı Kadayıf


Kadayıfı hic böyle denediniz mi ? Deneyin bana hak vereceksiniz.  Sevgili Kevser hanimin Tarifiyle

 Bal kabağını kadayıfla kaplayıp  pekmezle şurup yapıyoruz ve muhteşem sonuç :)

-500-600 gram kadayıf
-1 su bardağı pekmez
-1/2 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 kg bal kabağı
-çubuk tarçın, karanfil, kakule
-150 gr ceviz
-150 gr tereyağı
-servis için bir miktar kaymak
Yapılışı
-Kabaklar 4-5 uzunluğunda olacak şekilde doğranır, bir tencereye alınır.
-Tencereye kabaklar konmadan önce 1 çubuk tarçın, 6-7 kakule, aynı miktar karanfil konur
-Üzerine pekmez, toz şeker ve su ilave edilir.
-Kısık ateşte kabaklar orta pişmiş hale gelene dek pişmeye devam edilir.
-Pişen kabaklar soğumaya alınır.Eritilen tereyağı kadayıfların üzerine dökülür  ve  harmanlanır.Soğuyan kabaklar düz bir zemine serilmiş bir parça kadayıfın içine konur ve sarma formuna gelecek şekilde sarılır.
-Sarma yerine aynı işlemi, muffin kalıpları ile de yapabilirsiniz.
- önceden ısıtılmış  180 derecelik fırında kızarana dek pişirilir.
-Fırından çıkan kadayıfların üzerine kabakların piştiği sos ilave edilir. Ceviz ve kaymak ile servis yapılır.
-Eğer kabakların piştiği sos kalmadı ise pekmez, şeker ve su karışımı ile hafif bir şerbet hazırlanır.





2 yorum:

  1. İlk kez duydumbu tarifi. İlgimi çekti açıkçası. Kabağa bayılırım zaten kimbilir böyle nasıl güzel olmuştur :)

    YanıtlaSil
  2. Kadayıflı tüm tatlıları severim.. Bambaşka bir lezzeti var kadayıfın.. Balkabaklı denememiştim.. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.