Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

18 Aralık 2014 Perşembe

HUMBUGUŞ - AĞIZ KURZE - YUMURTA HINGELİ- GEDiGEHALAME



Bu yemek orjinalinde  ağız sütü ile yapılır.(Halk arasında “Ağız Sütü” olarak bilinen kolostrum, doğumdan hemen sonra anne hayvandan salgılanan süte denir. Gerçek ağız sütü sadece ilk sağımda elde edilir.)
Ağız sütü bulunmadığı zamanlarda yumurta-süt karışımıyla  ile yapılır.

Isim cerkesler arasında tartışmalara yol acsada tat ve yapılışı hepsinde aynıdır. Kafkasya mutfagında olan bir yemektir.

Hamuru için :
1 kilo un
2-3 yumurta
tuz
su
Bu malzemelerle oldukça sert bir hamur hazırlanır. Mantı hamuru kıvamında olacak...
İç malzemeleri :
8 yumurta
800 ml süt
500 gr. kıyma
3 kaşık tereyağ
2 tane soğan
1 baş sarımsak
kimyon,karabiber,pul biber,tuz,çemen tozu
Tereyağında kıymayı soğanı kavurun.dövülmüş sarımsakları ilave edin.baharatlarını ve tuzunu ilave edin.Soğumaya bırakın
.Yumurtaları çırpın, sütü, soğuyan kavurduğunuz kıymayı ekleyip karıştırın.
Bu arada büyük bir tencereye suyunuzu koyun kaynasın. Dinlenen hamurdan bir bardak yardımıyla
yuvarlaklar kesin, kestiğiniz  yuvarlakları yarıya kadar kapatın.Kese şeklinde olacak, bütün hamurları  yaptıktan  sonra, bu hamurlara  hazırladığınız sütlü karışımdan iki kaşık koyup kapatın ve kaynayan suya atın. 10 dakika pişirin.Bu yemeği yaparken iki kişi olursa daha kolay oluyor.Pişen hamurları kevgirle servis tabağına alın. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. Afiyet olsun.




2 yorum:

  1. eline sağlık canım kıyma ve yumurta süt lezzetini merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. yumurtalı hinagl sucuksuz olmazsa olmaz. ayrıca ağız sütü kullanılarak lezzet seviyesi arşa çıkartılabilir

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.