Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

5 Nisan 2014 Cumartesi

GUBATE (Çerkes Böreği )


Ben  Gubateyi ilk kez yapiyorum, insaallah bendeki tarif dogru tariftir :)
800 gr. Patatesi haslayin catalla veya patetes ezme aparatiyla ezin, diger taraftan 3 yemek kasigi tereyaginda  küp seklinde dogranmis 1 adet sogani pembelesene kadar kavurun. pul biber ekleyin.Ezilmis patateslerinizle karistirin,yeteri miktarda tuz eklemeyi unutmayin.



1 kilo un
1 su bardagi ilik süt
2 tatli kasigi tuz
1 yas maya
Ununuzun ortasini havuz gibi acin mayayi ve sütü ekleyip mayayi elinizle ezin, tuzunu ekleyip azda su ekelyerek elinize yapisan yumusak bir hamur yapin, mayalanmaya birakin 20 dakika kadar.Mayalanan hamuru 5 esit parcaya bölün.

 Her parcayi  merdane yardimiyla acin, actiginiz yufkayi erirtilmis tereyag ile yaglayin ve rulo yapin.

5 bezeninin hepsinide bu sekilde yaptiktan sonra 3-4 cm uzunlugunda kesin. elinizle hafif acip, patatesli harcinizdan koyup, resimdeki sekilde kapatin. yaglanmis tepsiye veya kagit serilmis firin tepsinize dizin, üzerine yumurta sürüp 200 derecede isinmis firinda kizarana kadar pisirin. 










 











.Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. Bazı tariflere farklı iismler yörelere göre takılıyor sanırım. Tarif yabancı değil fakat ismi enteresan geldi.Çerkez böreği olarak Türkçesini okuyuncaya kadar tabii. Ellerine sağlık. Gubate tarifi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Hiç yemediğim bir tat ama merak ettim doğrusu

    YanıtlaSil
  3. kat kat olmuştur tereyağlı ellerine sağlık
    g +

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :) g +

    YanıtlaSil
  5. çok değişik hiç duymamıştım ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. bi tavsiye vermek isterim, bizde üç açılan beze yağlanarak üst üste konur daha sonra rulo yapılır. biraz bekledikten sonra küçük küçük koparılır ve açık olan uçları bükülerek oval şekil alır sonra elle açılarak iç malzemesi konur. biraz daha zahmetli ama değer:)

    YanıtlaSil
  7. Hamurun mayalanmasini beklemeyin.10 dk bekleyip başına gecin. Ve en onemlisi rulo yaptiginiz hamuru yağı donana kadar buzdolabinda bekletin.hem kolay sekil alir. Hem tel tel ayrilir. Hatta ben hamuru yaglayip buzluga atarim lazım olunca çıkarır hafif cozulunce sekillendirip hemen pisiririm. Buzluktan cikan hamur mukemmel oluyor.bu arada cerkeSIm..elinize saglik guzel gorunuyor :)

    YanıtlaSil
  8. Hamurun mayalanmasini beklemeyin.10 dk bekleyip başına gecin. Ve en onemlisi rulo yaptiginiz hamuru yağı donana kadar buzdolabinda bekletin.hem kolay sekil alir. Hem tel tel ayrilir. Hatta ben hamuru yaglayip buzluga atarim lazım olunca çıkarır hafif cozulunce sekillendirip hemen pisiririm. Buzluktan cikan hamur mukemmel oluyor.bu arada cerkeSIm..elinize saglik guzel gorunuyor :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.