Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Şubat 2014 Pazartesi

Şekerbura Tarifi (Şəkərbura resepti)


Azeri Mutfağından Şekerbura Tarifi (Şəkərbura resepti) 
Gulnar Hanima tarifi icin cok tesekkürler 
Malzemeler :
3 yumurta
250 gr.tereyag
200 gr.krema (sahne-Kaymak)
aldigi kadar un ( 900 gr.)
ic malzemesi :
Tozseker
Dövülmüs kakule
Dövülmüs Findik veya ceviz,bademde olabilir.
Yapilisi :
yumurtayi kremayi ve tereyagi (oda sicakliginda ) iyice karistiriyoruz ,sonra kulak memesi yumusakliginda hamur elde edene kadar un ekliyoruz.Hamurumuzu yogurduktan sonra , hamuru yarim santim kalinliginda acip orta büyüklükte bir demlik kapagiyla kesiyoruz, hazirlamis oldugumuz findik seker ve kakule karisimindan icine doldurup resimdeki gibi kapatiyoruz. üzerindeki nakislari bu kurabiye icin özel olan cimbizla yapiyoruz. eger evinizde böyle bir cimbiz yoksa hayal gücünüzü kullanin derim bende de orjinal cimbizi yok o yüzden nakislari güzel olmadi. 180 derecede isitilmis firinda hafif pembe renk alana kadar pisirin.








0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.